Ако Васил Терзиев изпълни заявката си да получава месечна заплата от

...
Ако Васил Терзиев изпълни заявката си да получава месечна заплата от
Коментари Харесай

Общинар от ГЕРБ се оплака: Ако Терзиев взима 1 лев заплата, моята ще бъде 63 стотинки

Ако Васил Терзиев извърши поръчката си да получава месечна заплата от 1 лев, това значи, че общинските съветници в София ще получават месечно заплащане от 0.63 лева За това алармира Димитър Вучев от ГЕРБ, представен от .

Той напомня, че съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация размерът на възнаграждението на ръководителя на общинския съвет не може да надвишава 90% от това на кмета на общината, а общинските съветници пък не може да взимат повече от 70% от брутната работна заплата на ръководителя за съответния месец.

" И в този момент единствено си го представете - една цяла институция, в която всички определени политици взимат месечни заплати от съответно 1 лева (кмет), 0,90 лева (председател на общински съвет) и 0,63 лева (общински съветници) " , написа Вучев във Фейсбук.

" Ако кметът на града е милионер, който няма нужда  " да се възползва от обществена активност ", такава ли е обстановката с хората от екипа му? Мислите ли, че при заплата от 0,63 лева нито един общински съветник не би се изкушил да потърси, по този начин да го назовем, в допълнение материално стимулиране? Ще пазим ли всички ние, 61 съветници, ползите на жителите на Столична община, както се заклехме заедно при първата сесия? " , написа още общинският консултант.

Той счита, че поръчката на новия столичен кмет за заплата от левче е популизъм.

" Чухме го няколко пъти от него в акцията. Тогава можеше да се одобри както за малка щипка популизъм, по този начин и за непознаване на законовата уредба. Но, хайде, да не сме повече католици от Папата ", прикани Димитър Вучев.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР